Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Thomas Anders és a Modern Talking Band koncertje, spirituális megközelítésben

2012.01.23

 

Kép

 

Néhány héttel ezelőtt egy nagy koncert híre járta be a médiát. Csak Debrecenben lép fel a 80-as évek sztárja, Thomas Anders, és a Modern Talking Band.

 

Ugye emlékeztek még ti is, kedves olvasók, a két sármos fiatal sztárra, akikért tini lányok millió rajongtak akkor. Abban az időben volt ez, amikor az újságok közepén alig vártuk a posztereket, amikor az első videó diszkók bejöttek az országba! Na ja, hol volt még akkor internet, cd, dvd…………..

 

A két fiatalember lázba hozta az egész világot, 500 aranylemez, 40 platinalemez fűződik a nevükhöz a világban.

Az akkor divatos / most azt mondjuk rá: retró /, discozenét játszották, kellemes dallamok, számos sláger.

 

Akiket akkor csak távolról imádhattunk, most elérhető közelségbe kerültek. Igaz, a csapatban már nincs ott Diether Bolen. Még összeállt a banda 1998-ban, akkor divat volt a nagy csapatoknak ismét összeállni, de később vita és harc alakult ki a két ember között, így sajnos mára nem hajlandók már egy színpadon szerepelni…..

 

Nos, koncertjegyek megrendelve, édes párom meglepett vele, mert látta, mennyire vágyom arra, hogy ott legyünk a koncerten. J

 

Már előre tudtam, hogy én másképpen nézem majd kicsit az előadást és az embereket is.

Kíváncsi voltam arra, ha spirituális szemmel figyelek, milyen tapasztalatokat, érzéseket látok.

 

A koncert előtt két órával már nagyon sokan várakoztak a sportcsarnok előtt.

Benn gyűlt a nézősereg, ki az ülőhelyeken, ki lenn, a színpad előtt.

 

Már akkor lehetett látni az emberek sokszínűségét. Idősebb és fiatal, középkorú emberek és gyerekek is kezdték elfoglalni helyüket.

Még néztünk is, gyerekek? Tudják vajon, kinek a koncertje? Hisz olyan rég volt….

Bár a nosztalgia, a retróhoz való visszatérés miatt, már semmi akadálya annak, hogy a régi klippeket lehessen nézni, keresgélni, házibulik ezreiben, rádiókban is szólnak a régi slágerek.

 

Volt egy feltűnő fiatalember is a nézők között, aki beöltözött úgy, ahogyan régen Thomas Anders kinézett, hosszú fekete haj, paróka, a régi, személyéhez köthető zakóval. J

 

Figyeltem az embereket. Megláttam azt a spirituális energiát, melyet talán rajtam kívül senki sem nézett vagy érzékelt, legalábbis tudatosan nem.

 

Itt mindenki egy célért jött össze. Bulizni, élvezni a zene ritmusát, energiáját, átélni a szöveg és muzsika felemelő csodáját. Azért jöttek, mert szeretik az előadót, a zenéjét, szerettek volna feltöltekezni az érzéssel, az élménnyel.

 

Mint tudjuk, a zene, az egyik legjobb spirituális rezgésemelő módszer. Hallgatni a zenét, átélni, beszívni ritmusát, lüktetését. Énekelni a zenét, táncolni rá! Igen, talán a több, mint 5000 ember nem tudta, de én igen, hogy itt mindenki rezgést emel azáltal, hogy részese ennek az estének. Feltöltődve pozitív energiákkal, örömmel és elégedetten térnek majd haza, s ha egy pillanatra álltak is meg a hétköznapok forgatagában, másnaptól kicsit könnyebben megy majd az élet.

 

S míg ezeken elmélkedtem, megérkezett a színpadra az est főszereplője, Thomas Anders, és csapata. A fénytechnika és a hangzás világszínvonalú volt, egész este hatalmas élmény volt az összhatás.

 

Thomas még mindig, sőt, még inkább, az a sármos, jóképű férfi, aki tizenévekkel ezelőtt volt! Elegáns fekete öltöny, fehér laza ing, fekete sál, barna bőr, fekete hátracsapott haj, tökéletes kinézet! Na ja, a kivetítőre kiírva: Thomas Anders – Gentleman for Music.

 

Élőben énekelt, átadva önmagából minden érzést és gondolatot. Felvillanyozta a közönséget. Hatalmas tapsok, füttyszó, éljenzés, öröm.

 

Először elénekelt pár nem annyira ismert számot, majd jöttek a régi kedvencek. Cherry, cherry Lady, a Geronimos Cadillac, Brother Lui, és a többi jól ismert szám.

 

 

Kép  

A két órás mega koncert alatt figyeltem Thomast. Minden pillanatban ott volt a produkcióban, nem fáradt, nem volt kevesebb az utolsó dalban, mint az elsőben. Igen erőteljes pozitív kisugárzása volt, ami végig megmaradt, aki igazán erre is figyelt, az érezhette ennek fontosságát, energiát adó, erejét. Bár a fényképekről többen is azt állapíthatnák meg, hogy ő olyan, mai szóval kifejezve, nyálas, de nem! Nem az! Közvetlen, semmi nagyképűség vagy álszentség nem volt benne. Tiszta volt, a szó legnemesebb értelmében. Nekem ez nagyon nagy felismerés volt. Lehet sztárnak maradni emberien is, s ezzel tudja a legjobban minősíteni önmagát is.

 

S tovább figyeltem az embereket. A nézőtéren az ülő emberek, én is, a zene ritmusára mozogtak, tapsoltak, élvezték a látványt és a hangzást, a zene akkordjait.

Lenn, a színpad előtt egyre többen lettek, az ülőhelyekről is egyre több ember ment le, hogy táncolni tudjon, hogy megszűnjön a külvilág, s csak az élmény járja át őket.

Még a tőlünk nem messze ülő anyuka a három 7-10 éves gyerekekkel is lement táncolni, s bizony a kicsik is ropták J

 

Lenn az emberek eggyé váltak, mozogtak, táncoltak, tapsoltak. Mint a lágy hullám, mely a tengeren vonul keresztül – így láttam a színpad előtt mozgó emberek hullámát.

Elfeledték a gondjaikat, tudtak felszabadultan csak az itt és most-ban létezni! Még tanulni sem kellett senkinek ezen az estén, ahogyan mi, ezoterikusok tesszük ezt J

Pozitív energiák járták át a csarnokot, az egymásba olvadó aurák is most, a pillanatban, a pozitív rezgéseket adták át egymásnak.

 

Jó volt látni, hogy felhőtlenül tudnak az emberek örülni, szórakozni, egymással elfogadóak, egymásra mosolygóak, akár segítőkészek. Miért nem tudunk minden nap ilyenek lenni? Persze ez csak költői kérdés, de hiszem, ha ezt a kérdést feltennénk külön külön ezeknek az embereknek, talán szembesülnének azzal, hogy bennük is ott az igény, a magukban hordozott pozitív energia, rezgés, ami által szebbé válhatna a világ, és az emberek közötti kapcsolat.

Csak tudatosan kellene figyelni egymást, örülni, elégedettnek és boldognak lenni.

 

Mégis, ha csak egy estére tudta ezt megteremteni a koncert, a produkció, máris megérte!

 

Megemlítem még az énekes mellett álló zenei segítőket, akik kitűnő zenét szolgáltattak, s mindent megtettek a színvonalért és az élményért: a két gitáros, a szintetizátoros és a dobos fiatalemberek.

 

Thomas Anders szünet nélkül énekelte végig a két órás koncertet, feledhetetlen élményt nyújtva azoknak, akik ott voltak ezen az estén, mely véleményem szerint éppúgy volt fizikai valóság, mint spirituális élmény és megtapasztalás.

  

Angyal

  

Thomas Anders weboldala: www.thomas-anders.com

 

Képeket a koncertről a szervező rádió oldalán találsz: www.maxfm.hu