Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Thaiföldi utazás - útinapló 9. fejezet

2016.12.28

Thaiföldi utazás - útinapló

9. fejezet

 

Barátunk meghívására érkeztünk Thaiföldre, az előzményeket itt olvashatod el:

http://www.angyalisegitok.eoldal.hu/cikkek/irasaink--folyamatosan-bovul-/egy-kulonleges-karacsony-elotortenete.html

 

Az utazás előző élményeit elolvashatod ide kattintva: http://www.angyalisegitok.eoldal.hu/cikkek/irasaink--folyamatosan-bovul-/thaifoldi-utazas---utinaplo--8.-fejezet.html

 

A többi már felkerült élményt itt követheted: http://www.angyalisegitok.eoldal.hu/cikkek/irasaink--folyamatosan-bovul-/

 

utazas-9-1.jpg

 

Ott tartottunk, hogy a Chalong Temple központi szentélyében vagyunk, s felsétáltunk a harmadik szintre. Négyzet alakú tér, mind a négy égtáj irányában nyitott ajtók. A négy sarokban négy hatalmas, szépséges arany Buddha szobor áll. Középen üvegfallal körbevéve egy káprázatos kis szentély. Itt is a négy sarokban négy nagy vigyázó Buddha, középen csodálatosan megalkotva rózsaszínes márványból hatalmas lótuszvirág szimbólum, körben nagy virágokkal. Annyira szépséges az egész! No itt éreztem először hasonló energiát, meghittséget, tiszta szeretet energiát és fényt, mint az angyalozásokkor, az angyali jelenlét során.

Mint később kiderült, rengeteg drágakövet őriznek itt, s Buddha ujjcsontjai is itt vannak a szentélyben……

 

utazas-9-2.jpg        utazas-9-3.jpg

utazas-9-4.jpg        utazas-9-5.jpg

 

El is terveztem, hogy otthon az angyalos csoportomnak fogok csinálni egy meditációt, amikor is eljövünk ide, lélekben, gondolatban.

Innen, fentről szépen belátni a környéket, a távolban látni a hegy tetején a világhírű Big Buddha szobrot.

 

   utazas-9-6.jpg          utazas-9-7.jpg

 

Tovább sétálunk egy másik, kisebb templomhoz. Belépve itt is nagyon megérintett a hangulat. Valahogy átjár, beléd ivódik, feltölt az, az energia, ami itt kézzelfogható az egész térben. 

A szentély közepén egy nagy Buddha szobor, előtte két szellem szobra, két szélen hatalmas nagy vázákban arany színű virágok. Itt is gyertyákat és füstölőket gyújtottunk, imát mondtunk magunkért és mindenkiért, értetek is. Kértük, hogy a szellemek, a buddhista szerzetesek, élők és a már szellemvilágban élők, és Buddha is, hallgassa meg imáikat.

 

utazas-9-8.jpg       utazas-9-9.jpg

 

      utazas-9-10.jpg                   utazas-9-11.jpg

 

Sétáltunk még a parkokban, nagyon szép a látvány, körbevesznek a monumentális szentélyek, a buddhista érzés, a füstölők illata, közben időnként a petárdák hangja.

Tovább menve eljutottunk a templomok mögötti részhez, ahol a szerzetesek laknak. Faházak, kis épületek. Két szerzetest láttunk itt, épp elfelé sétáltak, hátul érdekes volt a szárítókon száradó színes szerzetesi ruhák látványa.

 

utazas-9-12.jpg

 

Még egy nagy közösségi térbe mentünk be. A bejáratnál egy narancssárga ruhába öltözött szerzetes ült, jelezte, hogy bemehetünk. Egy hatalmas nagy teret képzeljetek el, sok oszloppal, itt a szerzetesek együtt imádkoznak, vagy ünnepségeken összegyűlnek, szertartásokat végeznek. Sajnos most ilyenben nem volt részünk.

Körben egyik oldalt padka van csinálva, ahol a már ki van rakva a sok felajánlás, csomagok, ételek, amit a szerzeteseknek hoznak.

A központi részen hatalmas oltár, nagy képek szerzetesekről, tele a már említett arany fólia lapocskákkal. Körben még elefántok. Letérdeltünk, imádkoztunk. Számomra a templomok közül itt volt a legnagyobb a spirituális energia, teljesen megérintett, a szellemi jelenlét erősen érezhető.  Elérzékenyültem…

A képek csak a látványt tudják visszaadni, az energiát sajnos nem……

Közben egy fiatal pár érkezett adománnyal. A szerzetesünk felkötött magára még egy narancssárga hosszú pántot keresztbe a testére, felült a padkára egy helyre, és fogadta a párt és az adományt. Figyeltük, mi történik. Úgy tűnt, imákat mond, a fiatalok térdelve, imára kulcsolt kézzel ismételték a szavait. A szerzetes elővett egy narancssárga terítőt, kérte, helyezzék rá az adományt. Így vette el tőlünk. Majd egy arany kupához hasonló tárgyat adott oda nekik, ezt ők megfogták, közben a szerzetes tovább beszélt. Eddig láttuk, utána kisétáltunk a templomból.

 

utazas-9-13.jpg       utazas-9-14.jpg

 

utazas-9-15.jpg        utazas-9-16.jpg

 

Összességében csodálatos volt a látvány, az élmény. Még egy folytatás következik innen, a buddhista templomoktól, azt kicsit később…..

Ez a beszámoló most kevéssé volt humoros, de ugye a hely maga megköveteli a komolyságot és alázatot.

Következik a piaci beszámolóm, ne hagyjátok ki! Hozom a gusztusos és gusztustalan ételek sokaságát, a szagokat, az élményt J

Érdemes lesz olvasni, sok – sok képpel mutatom majd be, mit ehetnénk, ha megtennénk J J

 

Szécsi Ildikó

Thaiföld, Phuket, 2016. 12. 26.

 

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás, a weboldal megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz!