Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jeremiel arkangyal

2013.08.07

Jeremiel arkangyal

purple-angel.jpg

Jeremiel nevének jelentése: „Isten kegyelme”. Az ősi zsidó szövegekben isten hét legfontosabb angyala közt említik.

Úgy tartják, az i. sz. 1. században profetikus látomásaival segített Báruknak a zsidó apokrif iratok elkészítésében. Az egyik nevezetes, Jeremiel által közvetített látomás a Messiással volt kapcsolatos, a másik egy utazás volt, amelynek alkalmával az arkangyal a mennyek országának különféle szintjeire vezette Bárukot.

A zsidó írások őt is a hét arkangyal egyikeként említik.

Energiája nagyon kedves, szerető, védelmező, könyörületes.

Érdemes őt hívni, amikor életünk nagy fordulópontot vesz.

Ha hozzá fordulunk, minden érintett szívébe megbocsátást lop.  Megmutatja, hogyan lehet szeretetteljesen cselekedni. Abban is segít, hogy kegyes szemléletmódot öltsünk, ami lehetővé teszi, hogy mindig tekintettel legyünk önmagunkra, és figyelmes, szerető gonddal törődjünk magunkkal.

Jeremiel, lévén a profetikus látomások angyala, a mennybe újonnan érkező lelkeknek segít áttekinteni az épp maguk mögött hagyott életüket. Az élőknek szintén nagy szolgálatot tesz, amikor segít végignézni életük már lepergett eseményeit. Amennyiben önvizsgálatra szánjuk el magunkat, mert szükségét érezzük, hogy ezután másként éljünk, s pozitív irányú eligazításra vágyunk, szólítsuk Jeremielt.  

Segít félelem nélkül felmérni múltunkat, és levonni a történtek tanulságait. Irányításával rengeteget tanulhatunk eddigi életünkből, sőt a jövőben, lélekben megerősödve összpontosíthatjuk figyelmünket a szeretetre.

Jeremiel arkangyal vigyáz az újjászületésre váró, lelkekre, elsődleges feladata az elmúlt életek áttekintése. Misztikus álmokkal segíti az emberek tisztánlátását.

archangel_jeremiel.jpg


Jeremiel ezt mondja: -Az életút rendszeres elemzése, felülvizsgálata sokat segít a követendő ösvény kijelölésében. Az élet szépítésektől mentes felülvizsgálata a biztosíték arra, hogy több örömöd lehessen a túlvilági életben. Nem lesz okod az önvádra sem életed nagy keresztútjain, sem odaát, és nem kényszerülsz soha mentegetőzésre, nem is fogsz szenvedni a vétkeid miatt, ha megengeded magadnak, hogy jobban tedd a dolgod. Az élet felülvizsgálata a másvilágon természetesen messze részletezőbb és átfogóbb, mint itt, az önvizsgálat eredményének egyes elemeit azonban fizikai létezésed során is sikeresen beépítheted a személyiségedbe. Szakíts rá néha egy kis időt, kérj meg engem, hogy tájékoztassalak, amikor éjszaka álmodsz, vagy jelentkezzek a gondolataidban, amikor nappal elmélkedsz. Szívesen rámutatok, hogy az emlékeidben kisebb vagy nagyobb jelentőségű eseményként számon tartott dolgok közül melyek a valóban jelentősek. Az emberek közötti érintkezésben gyakran az apróságnak hitt dolgoknak van a legnagyobb jelentőségük. Az élet nagy leckéi többnyire jelentéktelennek vélt ügyekből fakadnak. Miután segítségemmel ráébredhetsz, hol keresd problémáid gyökerét, megfelelő elhatározásra juthatsz, okosabban élhetsz, embertársaid legnagyobb örömére. 

Miben segíthet?

-az élet felülvizsgálata és a szükséges változások végrehajtása

-jóslattartalmú álmok és magyarázatuk

-tisztánlátás, profetikus látomások

Fohász:

Amikor a jövőd foglalkoztat, szólítsd Jeremielt, hogy részletesebben és alaposabban áttekinthess mindent:

Jeremiel arkangyal, kérlek, segíts eloszlatni a saját és a világ jövőjével kapcsolatos félelmeimet, aggályaimat és feszültségeimet! (Mondd el, mi az, ami nyomaszt.) Kérlek, add meg nekem a próféták éleslátását, hogy bepillanthassak a jövőbe. Kérlek, adj érthető útbaigazítást minden téren, mert szeretném tudni, min kell változtatnom ahhoz, hogy emelkedettebb lélekként élhessek a jövőben, és kihozhassam a lehető legjobbat magamból. Köszönöm.

 

ametiszt_marok_kristaly.jpg


Jeremiel aurája mély padlizsánlila.  

Amikor sötétlila fényszikrákat látunk, valószínűleg Ő van a közelünkben.

Jeremiel energiáját az ametiszt képviseli. Ezt viselve közelebb érezhetjük magunkat kedves és szeretetteljes személyiségéhez.

Források: Doreen Virtue, Jacky Newcomb könyvei