Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek angyalokról

2012.01.23

Idézetek angyalokról

angyalszarny.jpg

 

Amikor felismerjük magunk körül az angyalok jelenlétét, az olyan, mintha az árnyékból kilépnénk a napfény melegére. Hirtelen megérezzük azt a tápláló erőt, amelyik a gondoskodásból ered, abból, hogy valaki csak velünk törődik. 

 

Az angyalok Isten legtisztább gondolatai, melyek az igazság és a szeretet szárnyán szállnak. 

 

„Soha nem vagyunk annyira elveszve, hogy az angyalaink ne találjanak ránk.”

Stephaie Powers 

 

Ha a jó szerencséd úgy hozza, hogy meglep egy angyal, örömteli és hosszantartó mennyei érzésben lesz részed. Az életed többé már nem lesz hétköznapi.

 

 

„Mindaz, ami üresnek látszik, megtelik Isten angyalaival. Seemi sincs, ahol ne lennének jelen köröző szolgálatukkal.”

Szent Hiláriusz 

 

Az angyalok titokzatos és csodás módon cselekszenek. Csendes, jámbor hangon beszélnek, szívmelengetően és szelíden. Szerető jelenlétük és kedves szavaik békével és nyugalommal árasztanak el bennünket.

 

„Olyanok vagyunk, mint a gyermekek, tanítókra van szükségünk, akik pallérozzák elménket és irányítanak; és Isten erre módot is adott, angyalaira bízva, hogy okítsanak és vezessenek bennünket."

Aquinói Szent Tamás

 

miracle_angel.jpg

„A "szerencse" valójában nem más, mint hogy az ember körülnéz, hogy meglássa, hol vannak a barátai: mert az angyalok az ő szavaikon keresztül hallatják a hangjukat.”

Paulo Coelho

 

„Elég, ha az ember elhiszi, hogy léteznek angyalok, elég, ha szüksége van rá. És akkor megmutatkoznak, és ragyognak, mint a hajnal első fényei.”

Paulo Coelho 

 

„Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy "úgy legyen". És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy "úgy legyen". És a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy ámen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal. Csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a bizalom.”

Popper Péter

 

„A fény harcosa tudja, hogy egy angyal és egy ördög vitatkozik a keze fölött, amely a kardot tartja. Az ördög azt mondja: - Elgyengülsz. Nem ismered fel a megfelelő pillanatot. Félsz. Az angyal azt mondja: - Elgyengülsz. Nem ismered fel a kellő pillanatot. Félsz. A harcos meglepődik. Mindketten ugyanazt mondták. Aztán az ördög folytatja: - Hadd segítsek neked. Az angyal, pedig azt mondja: - Segítek neked. A fény harcosa ekkor megérti a különbséget. A szavak ugyanazok, de a szövetségesek különböznek. És elfogadja az angyal kezét.”

Paulo Coelho 

 

„Az angyalok Isten legtisztább gondolatai, amelyek az igazság és a szeretet szárnyán szállnak.”

Mary Baker Eddy 

 

„ A te angyalod mindig pontosan ott van, ahol te vagy.”

Odilo Lechner apát

 

 

holy_wind_3.jpg