Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hangfürdő - meditáció

2013.01.22

Hangfürdő meditáció

hangtal-14.jpg

Napjainkban egyre inkább az érdeklődés középpontjába kerül a hangtálak által keltett hangokkal történő, meditáció.  

Mindezt átélhetjük úgy, hogy vásárolunk magunknak olyan zenei hanganyagot, amit otthon hallgathatunk egyedül, aminek a segítségével befelé fordulhatunk, és csak magunkra figyelve eggyé válhatunk a hangtálak csodálatos hangjával, és szép megtapasztalásokban lehet részünk. 

Természetesen az egyszemélyes megtapasztalás is nagyon jó, viszont akinek már volt része csoportos hangfürdő meditációban, az mondhatja el igazán magáról, hogy valóban olyan dolgokat tapasztalt meg a meditációban, ami felülmúlhatta a várakozásait. 

Egy csoportos hangfürdő meditáció alkalmával is lehetnek olyan résztvevők, akik eleve elvárásokkal vesznek rész egy ilyen eseményen, valamint olyanok is, akik még soha nem voltak, vagy vettek részt ilyen programon.  

Nekik üzenem, hogy ne legyenek elvárásaik, hiszen minden olyan alkalommal, mikor elvárásokkal veszünk részt egy eseményen, lehet, hogy nem azt kapjuk, amit elvártunk, és máris oda lesz a számukra az élmény, és annak a hatása, amit megtapasztalhatott volna.  

Azoknak, akik először csöppennek bele a hangtálak által keltett rezgések világába, lehet soknak is tűnhet, mert olyan energiákat szabadítanak fel és mozgatnak meg a teremben és a térben a hangtálak, ami számukra akár túl sok.  

De ha megnyitják magukat és az energetikai rendszerüket, és a felesleges energiákat, melyek bennük feszültségeket keltenek, haza küldik a szeretteiknek, máris visszaáll az egyensúly, és valóban ők is megtapasztalhatják azt az élményt, amit a visszatérő vendégek már minden alkalommal várnak.

A feszültségekkel teli hétköznapokból belecsöppenni abba a világba, amit a hangtálak nyújtanak nekünk, maga a mennyország érzése lehet azok számára, akik ki akarnak kapcsolódni. 

Amint ráhangolódunk a hangtálak hangjaira, és eggyé válunk velük, attól a pillanattól kezdve valóban olyan csodálatos dolgok történnek velünk, amit sokszor leírni vagy elmondani sem egyszerű, vagy elmondani, megfogalmazni is nehéz. 

Visszaidézve azokat az élményeket, melyeket velem osztottak meg azok, akik részt vettek hangfürdő meditáción, az a tapasztalatom, hogy érdemes megosztani ennek a jótékony hatását.

hangtal-17.jpg

Pár élmény a résztvevők beszámolóiból, név nélkül:

1. Bár voltak a meditáció alatt olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, ki kéne rohannom a teremből, mert túl sok nekem az, az energia, amit kaptam, viszont a megtapasztalás érzése erősebb volt bennem, és nem engedtem eluralkodni magamon a plusz energiákat. Hanem összeszedve eddigi spirituális tanulmányaimat, rendeztem a sorokat magamban, és onnantól kezdve egy teljesen más világba csöppentem bele.  

Valóban beindítottak a hangok egy csodálatos tisztítást a fizikai testemben és lelkemben, aminek a hatására szinte eggyé tudtam válni a hangokkal és rezgésekkel. Egy rövid idő múltán már nem létezett semmi más a számomra, csak a hangtálak hangjai, melyek mélyen eljutottak a tudatalattimba, és olyan élményt élhettem át, amire nem is számította.

Próbáltam elmondani, de azt igazából nem lehet, hiszen lehet, el sem hinnék nekem, mindazt, amit megéltem. Csak az tudja milyen élményeket kapunk egy hangfürdő meditáció alatt, akinek már volt benne része. Csak azt tudom mondani mindenkinek, aki teheti, legalább egyszer menjen el egy ilyen meditációs programra, és tapasztalja meg saját maga, mit nyújtanak és mire képesek a hangtálak.  

2. A hangfürdő meditáció elején úgy éreztem, mint akit teljesen apró darabokra szednek a hangok és a rezgések. Az első pillanatban azt gondoltam, hogy na vajon, mi sül ki belőle, egyáltalán össze tudom e rakni magamat a meditáció végére, de nem adtam fel, és hagytam, hogy a hangok és rezgések dolgozzanak bennem.  

Rövid idő elteltével azt vettem észre magamon, hogy az a káosz, ami bennem és körülöttem volt, egyre jobban kezd eltűnni, és a helyét átveszi egy sokkal jobban irányított rendszer és energia. Eleinte nem tudtam hová tenni a dolgokat, de jó tanuló lévén hagytam, hogy minden menjem a maga medrében.  

Aztán elérkezett egy olyan pillanat, amikor már kezdtem érezni azt, hogy itt minden a legnagyobb rendben történik, és minden úgy van jól, ahogy van. Magam sem hittem volna, hogy mindaz, ami a meditáció elején még kevésbé tűnt rendezettnek, az idő múlásával egyértelműen egy meghatározott elv szerint zajlik le bennem, és az energetikai teremben.

Minden hangnak és rezgésnek megvolt a maga jelentése és jelentősége abban az adott pillanatban. Mire a végére értem a meditációnak, energetikailag és mentálisan teljesen ki lettem cserélve.  

Köszönöm a lehetőséget, hogy amikor csak tehetem, részt vehetek ilyen hangfürdő meditációkban. Sokat segítenek nekem a mindennapokban, hiszen utána még napokig élvezem és érzem annak jótékony hatásait.

3. Már az első alkalommal olyan élményekben volt részem, amiket nem is gondoltam. Én, aki első alkalommal vagyok ilyen eseményen, alig tudom szavakba foglalni azt az érzést, amit a hangtálak csodálatos hangjai nyújtottak nekem. Az első pillanatoktól kezdve végig olyan érzésem volt, mintha nem is ebben a világban és testben lennék és élnék.  

Nagyon rövid idő alatt azonosultam a tálak hangjaival, amik felemeltek a magasba, és végig lebegtem a meditáció alatt. Olyan érzés volt, mintha nem is lennék a testemben, hanem abból kilépve felette lebegnék, majd elindultam egy számomra ismeretlen világba. Korábban is meditáltam már, és nem először, ez ide nem kell!!!!! de eddig nem éltem még át hasonló élményeket.  

Azt a könnyedséget és csodálatos belső érzést, amit általuk kaptam, azóta sem felejtem el, és amikor csak lehetőségem van rá, mindig részt veszek a hangfürdő meditáción. 

4. Én már voltam több ilyen rendezvényen és kíváncsian vártam, most milyen élményekben lesz részem, hiszen a korábbi más hangfürdő meditációi alkalmával is nagyon jó megtapasztalásaim voltak.

Úgy gondoltam, hagyom, hogy a tálak vezessenek és vigyenek engem a meditációban oda, ahová kell. Eddig is tudtam, hogy a hangtálakkal való eggyé válás csodálatos energiákat ébreszt fel bennem, viszont most egy teljesen más irányba vittek el. A több részből álló hangfürdő alatt megtapasztalhattam, a mélységeket és a magasságokat is, közben voltak olyan pillanatok, amikor a két lét között lebegtem, és érdeklődve vártam mi lesz a folytatás, és valóban nem is kellett csalódnom, hiszen a mélység után jött a magasság, és annak a megtapasztalása.  

Ahogy megélhettem a gondjaim és problémáim mélységét és magasságát, majd elengedhettem őket, megbocsáthattam azoknak az embereknek, akikkel kapcsolatban voltak rossz érzéseim és gondolataim, valamint befogadtattam az új energiákat melyek ezután elértek hozzám. 

Azt tudom ajánlani másoknak is, ha tehetik, keressék a lehetőségét annak, hogy saját maguk is részesei lehessenek ezeknek a csodáknak, melyeket a hangtálak tudnak nyújtani az embereknek. 

A beszámolók is alátámasztják azt a tényt, hogy a hangtálak hangjai és rezgései valóban képesek arra, hogy megtisztítsák a testünket és lelkünket is a mindennapok negatív élményeitől és hatásaitól. Amikor a hangok eljutnak a testünkig, és tudati szinten fejtik ki jótékony hatásukat, magunk tapasztalhatjuk meg, mire képesek. 

Mélyen eljutnak a gondolatainkba, és meditatív állapotot idéznek elő bennünk, aminek hatására kikapcsolhatjuk a külvilágot, s csak magunkra kell figyelnünk. Minél jobban át tudjuk adni magunkat a hangoknak és rezgéseknek, annál jobban egyé válhatunk velük. Aminek a végeredménye, hogy elindul bennünk egyfajta változás. Egészen sejtszintig hatolnak belénk, majd megindítják a gyógyító folyamatokat, aminek a hatása csak is jó lehet a számunkra. 

Ne felejtsük el, hogy hangfürdő meditációban részt vehet bárki, aki úgy érzi, szüksége van rá. Míg egyszemélyes hangterápiás gyógyításnál azért vannak kizáró tényezők, melyek nem engedik meg, hogy a fizikai testünkre tegyünk hangtálakat.  

Ettől függetlenül, aki már tapasztalta azt, hogy mit tudnak a hangtálak, amikor még csak a fülünkkel halljuk és fogjuk a rezgéseit, azoknak mindenképpen ajánlom, próbálják ki és tapasztalják meg a saját testükön is mire képesek.  

Még mélyebben beivódnak a hangok és rezgések a fizikai testükbe, hiszen folyamatosan kapcsolatban vagyunk a tálakkal, melyek az egy órás terápia alatt a lehető legtöbbet vannak rajtunk. Így még jobban behatolnak a sejtjeinkbe, ez által felébresztve a pozitív energiákat, és arra késztetik a sejteket, hogy egészségeseket termeljenek a betegek helyett.

Az tud csak különbséget tenni a személyes terápia és a hangfürdő meditáció között, akinek mindkettőben volt már része. 

Ha szeretnél részt venni egy hangfürdő meditáción, vagy személyes terápián, figyeld a weboldalunk aktuális programjait, vagy keress személyesen!

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz! 

Bodacz Zsolt

indiai hangtál terapeuta

zsolt.bodacz@gmail.com

hangtal-15.jpg